perjantai 4. elokuuta 2023

Vaellusvideoita

Kameroiden kanssa telmiminen ja kuvaaminen on minulle olennainen osa vaellus- ja retkiharrastusta. Materiaalia kertyy reissuilta välillä liiankin kanssa, myös liikkuvaa kuvaa. En kuitenkaan ole kuvannut videota varsinaisesti siinä tarkoituksessa, että tekisin varsinaisia vaellusvideoita. 
 
Syksyn 2022 Sarekin reissulla ajatus vaellusvideon tekemisestä alkoi kypsyä. Kyseisellä reissulla videokuvaus jäi vielä varsin vähäiseksi, osin siksi, että säät eivät oikein suosineet ja polviongelmien vuoksi piti paikoin keskittyä enemmän kävelyyn kuin harrastamiseen. Kevättalven 2023 hiihtovaelluksella materiaalia tuli kuvattua systemaattisemmin, ja vaellusvideokin tulikin väsättyä. Toki alkuun lyhyt versio, pidempi odottelee vielä leikkauspöydällä.

Koostan tähän postaukseen kuvaamani vaellusvideot. Määrä kasvanee ajan saatossa, sillä aion jatkossa panostaa entistä enemmän videokuvaukseen. Kuitenkin niin, että hommasta nauttii. Jos liian tosissaan tekee, hauskuus katoaa. Ja vanhoiltakin reissuilta materiaalia on sen verran, että videoita niistäkin saattanee ilmestyä pikku hiljaa. Tosin monelta vanhalta reissulta se perinteinen vaelluskertomuskin on vielä tekemättä... :)

Enkä ole hylkäämässä perinteisiä vaelluskertomuksia. Pitkät ja yksityiskohtaiset kirjoitukset runsaasti kuvitettuna ovat itselleni tärkeitä - niiden avulla pääsee palaamaan tunnelmiin ja saattaapa joku niistä joitakin vinkkejäkin löytää. Mutta video täydentää näitä mukavasti. 

Tunnelmallisia katseluhetkiä!
 
 

Hiihtovaellus Haltille & Käsivarren erämaahan 2023

 

Perinteinen vaelluskertomus täällä!

 

Loppukesän vaellus Sarekiin & Stora Sjöfalletin kansallispuistoihin Ruotsiin 2022

 

 Perinteinen vaelluskertomus täällä; lisäksi minipostaus 5+1 vinkkiä Sarekin seikkailuihin.

 

Saariselän syysvaellus 2020


 Saariselän reissun vaelluskertomuksen ensimmäinen osa täällä ja toinen osa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti